Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία λέει ότι η χώρα πρέπει να κάνει δραστικές αλλαγές στο σύστημα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία λέει ότι η χώρα πρέπει να κάνει δραστικές αλλαγές στο σύστημα

Ο αρχηγός του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγμάτευσης για τη Διεύρυνση, Christian Danielsson, για να συζητήσει πιθανές λύσεις στην τρέχουσα πολιτική κρίση στην Αλβανία, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει το κοινοβούλιο και να διεξάγει σειρά αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

“Απαιτούμε βαθιές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και έρευνα για παρατυπίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τις εκλογές του 2017, δηλαδή τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δύο υποθέσεις που άνοιξε η εισαγγελία”, δήλωσε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha μετά τη συνάντηση που είχε με τον ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, τον Christian Danielsson.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι δεν ζήτησε απλώς την παραίτηση του Edi Rama, αλλά μια πλήρη αλλαγή του συστήματος.

“Πρέπει να καταργήσουμε αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων πολλών προβλημάτων που προέκυψαν το 2008 με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που έγιναν. Οι αλλαγές που έγιναν έχουν επηρεάσει το εκλογικό σύστημα, το Σύνταγμα, τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την αρχή του ελέγχου και της επιταγής και της ισορροπίας και τον ρόλο των ανθρώπων στην κυβέρνηση. Δεσμευόμαστε να κάνουμε όλα αυτά τα θέματα μέρος ενός διαλόγου με τους πολίτες προκειμένου να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα που θα πάρουμε», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση με τον αξιωματούχο της ΕΕ./ΙΒΝΑ