Ο Γερμανός πρέσβης στο Βελιγράδι σχολιάσε τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας

Ο Γερμανός πρέσβης στο Βελιγράδι σχολιάσε τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας

Ο Γερμανός πρεσβευτής στη Σερβία, Thomas Schieb, σχολιάζοντας τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, την επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών και την δασμολόγηση στα σερβικά αγαθά.

Ο Γερμανός πρεσβευτής είπε ότι δεν υπάρχουν καθορισμένες προθεσμίες ως προς το πότε θα επιτευχθεί η συμφωνία για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

“Ελπίζουμε ότι ο διάλογος για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα θα επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό και ότι θα σημειωθεί πρόοδος”, δήλωσε ο Schieb.

Ο Schieb έκανε τα σχόλια αυτά μετά από μερικά άρθρα σχετικά με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο αρχηγός της διπλωματίας της ΕΕ, Federica Mogherini, ζήτησε να ολοκληρωθεί ο διάλογος τον Ιούνιο.

Ερωτηθείς εάν το Βερολίνο θα ασκήσει πιέσεις στο Κοσσυφοπέδιο για την άρση του νέου φόρου που επιβλήθηκε στα σερβικά αγαθά, ο Γερμανός πρεσβευτής είπε ότι ήταν σε επαφή με τις αρχές στην Πρίστινα για να αποσύρει την απόφαση.

Ο κ. Schieb δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι της άποψης ότι ο διάλογος μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας θα πρέπει να συνεχίσει να επικουρείται από την ΕΕ και ότι θα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί την υπάρχουσα μορφή. /IBNA