Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους στο Μαυροβούνιο

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους στο Μαυροβούνιο

Ο Αλβανός Υπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, ο Gent Cakaj πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Μαυροβουνίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Aleksandar Drljevic.

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα έργα διμερούς ή περιφερειακής ολοκλήρωσης ως τον καλύτερο τρόπο επιτάχυνσης της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής.

Ο Cakaj τόνισε την ανάγκη ανταλλαγής εμπειριών, διατομεακής συνεργασίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, κοινών λόμπι και υλοποίησης έργων που προηγούνται των διαδικασιών ολοκλήρωσης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου Genc Nimanbegu.

Στο πλαίσιο μιας προορατικής κοινοβουλευτικής διπλωματίας, η συνάντηση υπογράμμισε το ρόλο και τη συμβολή των αντίστοιχων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας ως προστιθέμενη αξία στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμμερίστηκαν την άποψη για την κοινοβουλευτική διπλωματία, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο των διαδικασιών περιφερειακής ολοκλήρωσης, αλλά και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τόνισαν δε ότι ο ρόλος τους παραμένει σημαντικός στο πλαίσιο των στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης./ibna