«Οι προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα έχουν βαρύ τίμημα»

«Οι προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα έχουν βαρύ τίμημα»

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδος Ευάγγελου Αποστολάκη έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ηulusi Akar.

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο, στη Κύπρο που θα είναι εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.  Δεν θα έχει ισχύ ,καμία απόφαση και κανένα μέτρο που θα ληφθεί χωρίς εμάς και δεν έχει ελπίδες να επιβιώσει κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της σταθερότητας. Είμαστε υπέρ στο να ζουν οι άνθρωποι εδώ μέσα στην ευημερία την ειρήνη και την ευημερία. Από την άλλη όμως όλοι πρέπει να ξέρουν πως όποιο κι αν είναι το τίμημα δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα μας. Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους να μένουν μακριά από τις προβοκάτσιες, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν βαρύ τίμημα. Έχουμε λάβει κάθε είδους μέτρο έχουμε κάνει κάθε είδους ετοιμασίες. Οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και δίκαια του λαού μας θα γίνει όταν και όπου πρέπει.  Οι προβοκάτσιες κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα δεν πρέπει να κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς. Δεν θα φτάσουν πουθενά και δεν θα κερδίσουν κάτι . Όλοι πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μην προκαλέσουν περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς συμβουλές μας στους συνομιλητές μας. Η αύξηση της έντασης δεν βοηθάει κανέναν. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο όλοι πρέπει να αποφεύγουν την αύξηση της έντασης κι αυτό είναι υπέρ των χωρών μας».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνέντευξη του στου δημοσιογράφους είχε δηλώσει πως «σε περίπτωση που ανέβουν (οι Τούρκοι) σε βραχονησίδα τα την ισοπεδώσουμε»/ΙΒΝΑ