Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης στην Αλβανία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κοινοβούλιο

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης στην Αλβανία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κοινοβούλιο

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίηση σήμερα συγκέντρωση με χιλιάδες υποστηρικτές μπροστά στο κοινοβούλιο της χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες, η αντιπολίτευση πραγματοποίησε αρκετές συγκεντρώσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να ανακηρυχτούν εκλογές. Η διαδήλωση ήταν σχετικά ήσυχη και δεν υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Edi Rama κατηγόρησε διάφορες ομάδες συμφερόντων, οι οποίες υπέστησαν πολλές απώλειες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει παράνομο το τζόγο, ότι χρηματοδοτούν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Η σημερινή διαδήλωση έρχεται μετά την απόφασης που πήραν πριν από μερικές εβδομάδες πολλά αντιπολιτευόμενα κόμματα να μποϊκοτάρουν το κοινοβούλιο και να εγκαταλείψουν τις κοινοβουλευτικές εντολές τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα. Πριν από λίγες ημέρες, μια αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τη χώρα σε μια προσπάθεια να πείσει την αντιπολίτευση να μην μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο και να ενθαρρύνει τις πλευρές να συμμετάσχουν σε διάλογο μεταξύ τους. Ωστόσο, η αντιπολίτευση φαινόταν αποφασισμένη στις προθέσεις της.

Από την άλλη, αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι ήταν πιο κάτω στους καταλόγους της αντιπολίτευσης, αποδέχτηκαν την κοινοβουλευτική εντολή τους και τέσσερις από αυτούς ορκίστηκαν σήμερα./ΙΒΝΑ