Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των δύο πλευρών, λέει ο Αμερικανός πρεσβευτής Scott

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των δύο πλευρών, λέει ο Αμερικανός πρεσβευτής Scott

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Σερβία, Kyle Scott ,δήλωσε ότι όταν πρόκειται για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τις ΗΠΑ.

Ο Scott δήλωσε ότι θα υποστηριχθεί κάθε λύση στην οποία θα μπορέσουν να καταλήξουν και να συμφωνήσουν οι πλευρές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η λύση πρέπει να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη.

«Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε τι θα συμβεί. Εάν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία συμφωνήσουν για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και εάν η συμφωνία αυτή είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη, τότε θα τη στηρίξουμε», δήλωσε ο Scott.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής είπε επίσης ότι μια συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να επίσης να λαμβάνει υπόψιν ορισμένα άλλα ζητήματα, όπως οι οικονομικές σχέσεις, το καθεστώς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι αγνοούμενοι, τα εγκλήματα πολέμου κλπ.

“Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία, αλλά πιστεύουμε ότι η αμοιβαία αναγνώριση πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της συμφωνίας”, ανέφερε ο Scott./IBNA