Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι «μασόνοι», «εγκληματίες» και «ψυχικά άρρωστοι»

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι «μασόνοι», «εγκληματίες» και «ψυχικά άρρωστοι»

Ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συνέχισαν το μποϊκοτάζ στις εργασίες του νομοθετικού σώματος, οι συνάδελφοί τους από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Aleksandar Vucic, καθώς και νομοθέτες από άλλα κυβερνώντα κόμματα, επικρίνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προσβάλλουν τους αντιπάλους τους.

Ο Marijan Risticevic (φωτογραφία), βουλευτής του Λαϊκού Αγροτικού Κόμματος (NSS), ο οποίος είναι δευτερεύων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον πρώην δήμαρχο του Βελιγραδίου Dragan Djilas για εικαζόμενα παραπτώματα. Ο Djilas είναι τώρα ηγέτης της Συμμαχίας για τη Σερβία (SZS), της αντιπολιτευόμενης ομάδας που υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Σερβία.

Ο Risticevic δήλωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο πρέπει να διερευνήσει τον πλούτο του πρώην πρωθυπουργού Zoran Zivkovic, υπαινισσόμενος ότι ο Zivkovic είναι ψυχικά άρρωστος. Σύμφωνα με τον Risticevic, όσοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις είναι «άθλιοι».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη βουλευτή της αντιπολίτευσης, Marinika Tepic, για την υποκίνηση μιας δολοφονίας εναντίον του Vucic. Ως “αποδεικτικά στοιχεία” υποστήριξε ότι η Tepic έχει ανεβάσει τη φωτογραφία του ανθρώπου που σπάει το άγαλμα του Vucic ως φωτογραφία κεφαλίδας στο Twitter.

Ο Marko Atlagic, μέλος του SNS, κατηγόρησε την Aleksandra Jerkov από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) για κατασκοπεία. Είπε επίσης ότι η Marija Janjusevic από το συντηρητικό κίνημα Dveri ήταν «μασόνος». Ο Vuk Jeremic, πρώην υπουργός Εξωτερικών και ένας από τους ηγέτες του SZS, είναι «μέλος μιας διεθνούς εγκληματικής ομάδας», δήλωσε ο Atlagic.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές συζήτησαν για την ατζέντα στους διαδρόμους της Βουλής. Επίσης, ζήτησαν την παραίτηση της Προέδρου της Βουλής, Maja Gojkovic (SNS), λέγοντας ότι η διεξαγωγή συζήτησης ήταν «αδύνατη» ενώ ηγείται του κοινοβουλίου.

Μπροστά από το κτίριο, έχουν τοποθετήσει μια φωτογραφία με ένα μεγάλο πανό που αναγράφει «Ένας στα πέντε εκατομμύρια», το οποίο είναι το σύνθημα των διαμαρτυριών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέστειλαν επιστολή στη Maja Kocijancic υπό τη ιδιότητά της ως εκπροσώπου της ύπατη εκπροσώπου της ΕΕ για θέµατα εξωτερικής πολιτικής, η οποία πρόσφατα απευθύνθηκε σε αυτά για να σταματήσουν το μποϊκοτάζ. «Όπως γνωρίζετε, η συζήτηση είναι ένα έργο δύο όψεων. Δυστυχώς, στο κοινοβούλιο μας έχει μετατραπεί σε επιθετική και εντατική πολιτική βία εναντίον των πολιτικών αντιπάλων», δηλώνουν στην επιστολή./IBNA