Ξεκίνησε η διαβούλευση Πολιτείας- Εκκλησίας

Ξεκίνησε η διαβούλευση Πολιτείας- Εκκλησίας

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εκκινώντας έτσι την διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας προκειμένου να καταλήξει στην νομοθέτηση της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Στόχος των συναντήσεων είναι η διευκρίνηση και η διασαφήνιση των σημείων που προκαλούν έντονο προβληματισμό στους Ιερείς, ιδίως όσον αφορά το εργασιακό τους καθεστώς. Σε αυτό το πλαίσιο η Πολιτεία επιδιώκει να καταλήξει σε συναινέσεις και συνθέσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Όπως ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Δεκέμβριο, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή με την οποία θα συνεργαστεί η κυβέρνηση, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας. Στόχος της επιτροπής είναι να συζητηθούν όλα τα προβλήματα ενώ μετά το πέρας του διαλόγου η Ιεραρχία θα εξετάσει το αποτέλεσμα και θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο υπουργός παιδείας επανέλαβε πως τα ζητήματα της μισθοδοσίας, τα συνταξιοδοτικά και περίθαλψης των ιερέων θα κατοχυρωθούν με “απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο”. Οι επαφές του Κώστα Γαβρόγλου θα συνεχιστούν καθώς την Κυριακή είναι προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ επίκειται  συνάντηση και με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου./ΙΒΝΑ

Φωτό: Eurokinisi