Μπελιμπασάκη και Τσάμης χάρισαν άλλα δυο μετάλλια στην Ελλάδα

Μπελιμπασάκη και Τσάμης χάρισαν άλλα δυο μετάλλια στην Ελλάδα

Με δυο ακόμα μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε το Σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018 στο Βερολίνο. Η Μαρία Μπελιμπασάκη κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Δημήτρης Τσάμης πήρε το χάλκινο στο τριπλούν.

Με ρεκόρ στη δεύτερη θέση η Μπελιμπασάκη

Καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ η 27χρονη Μαρία Μπελιμπασάκη κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο το Σάββατο 11 Αυγούστου, με χρόνο 50,45’’ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου που διεξάγονται στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα στα τελευταία 200 μέτρα, βγήκε πρώτη στην τελική ευθεία, χάνοντας όμως στον τερματισμό από την Πολωνέζα Justyna Święty-Ersetic που έκανε 50:41’’.

Πέταξε στα 36 του ο Τσάμης 

Ο Δημήτρης Τσάμης με το τρίτο του άλμα στα 16,78 μ κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του τριπλούν, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.

Ο Δημήτρης Τσάμης σε ηλικία 36 ετών κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

6ος με καλή εμφάνιση ο Φιλιππίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Έκανε καλή επίδοση, περνώντας τα 5.75 μέτρα (αποτελεί νέο φετινό ρεκόρ), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5.80. Με αυτόν τον τρόπο τερμάτισε στην έκτη θέση της κατάταξης./ΙΒΝΑ