Με δείπνο εργασίας ξεκίνησε η 2η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας Σερβίας Βουλγαρίας Ρουμανίας.

Με δείπνο εργασίας ξεκίνησε η 2η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας Σερβίας Βουλγαρίας Ρουμανίας.

Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στη 2η Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Σερβίας. Είναι η συνέχεια της Συνόδου στην Βάρνα στις 3 Οκτωβρίου 2017, που σταθερά θεσμοθετείται το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις τέσσερεις χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με προτεραιότητα στην ενταξιακή πορείας της Σερβίας, στη συνέχεια της π.Γ.Δ της Μακεδονίας και, τέλος, της Αλβανίας.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει η προετοιμασία της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων, που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2018.  Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί εκτενώς η προετοιμασία της Βουλγαρικής Προεδρίας, που ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2018. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την ενέργεια και την οικονομική συνεργασία αυτών των χωρών.

Τους ηγέτες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας υποδέχτηκαν στην Vila Mir ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic και η Πρωθυπουργός Ana Brnabić, όπου στη συνέχεια συμμετείχαν σε δείπνο εργασίας./IBNA