Μήνυμα Erdogan για τα Χριστούγεννα

Μήνυμα Erdogan για τα Χριστούγεννα

Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayip Erdogan εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα κι ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους  τους Χριστιανούς.

«Συγχαίρω τους Χριστιανούς πολίτες μας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Λαμβάνοντας τη μέγιστη προσοχή σήμερα, όπως κάναμε σε όλη την ιστορία σύμφωνα με τις αξίες του πολιτισμού μας, για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ φυλής, γλώσσας, θρησκείας ή δόγματος μεταξύ των ανθρώπων, αποδίδοντας μεγάλη σημασία σε όλους τους πολίτες μας που ασκούν ελεύθερα τον πολιτισμό, τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους.

Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα χώματα, στην πατρίδα της ειρηνικής συνύπαρξης διαφόρων πολιτισμών και παραδόσεων εδώ και αιώνες, καθίσταται εντονότερη η ενότητα και η αλληλεγγύη μας θεωρώντας τις διαφορές ως ένα πολύτιμο πλεονέκτημα θέτοντας πρωτίστως τον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη στην ελευθερία της θρησκείας και της λατρείας.

Εύχομαι τα Χριστούγεννα, που γιορτάζονται από τους Χριστιανούς πολίτες μας σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, να οδηγήσουν στην ενίσχυση του κλίματος αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού.

Εύχομαι σε όλους τους Χριστιανούς πολίτες μας και σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο Καλά Χριστούγεννα»./ΙΒΝΑ