Κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας στην Αττική.

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας στην Αττική.

Υλοποιείται η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας, όπως αποκλειστικά έγραψε το ΙΒΝΑ, που ελήφθη κατά την διάρκεια της 3ης Συνόδου Κορυφής των τεσσάρων Βαλκανικών χωρών στο Βουκουρέστι στις 24 Απριλίου, για κοινή στρατιωτική άσκηση των ειδικών δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ξεκινά σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου τακτική στρατιωτική άσκηση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων στη ευρύτερη περιοχή της Αττικής των 4 Βαλκανικών χωρών, με την ονομασία Salamis Storm 2018, υπό τον συντονισμό της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Στην κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας έχουν προσκληθεί και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Σκοπός της άσκησης, που θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, είναι «η προαγωγή του επιπέδου της στρατιωτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων» προστίθεται στην ανακοίνωση./IBNA