Η Τουρκία ξεκινά έρευνες στη Μεσόγειο

Η Τουρκία ξεκινά έρευνες στη Μεσόγειο

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας συμμετείχε στην τελετή έναρξης των ερευνών

Το πλοίο που αποκτήθηκε από τη Νορβηγία θα έχει το όνομα Fatih (Πορθητής)

O Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Berat Albayrak συμμετείχε στην τελετή για την έναρξη θαλάσσιων ερευνών του πρώτου γεωτρύπανου της Τουρκίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πόλη Kocaeli της Τουρκίας και ο ίδιος ανακοίνωσε πως  αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο. Πάντως σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Antalya.

Ο Albayrak ανακοίνωσε επίσης το όνομα που έδωσαν οι τουρκικές αρχές στο  γεωτρύπανο το οποίο είναι «Fatih» δηλαδή ‘Πορθητής’. Σύμφωνα με τον ίδιος με την ονομασία αυτή να αναδειχθεί η κληρονομιά για  να ξεκινήσει η νέα περίοδος.

Ο Albayrak ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αποκτήσει εντός του 2018 κι δεύτερο πλοίο ερευνών «και θα ερευνήσουμε όλη τη θάλασσά μας στη Μαύρη Θάλασσα. Και το δεύτερο μας πλοίο θα προστεθεί στο νηολόγιο της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ)» δήλωσε.

Ο  ίδιος εξέφρασε και τις ευχές του πως  μια μέρα τα πλοία αυτά θα  αναζητήσουν αέριο και  πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

«H Τουρκία είναι μια χώρα που έχει μεγάλους στόχους , σε όποιο τομέα προχωράμε προσπαθούμε για τον πρωταθλητισμό …η παλιά Τουρκία ήταν κάποτε ανήμπορη στη Μεσόγειο» σημείωσε./ΙΒΝΑ