Η διαδρομή διαφυγής του καταζητούμενου Gruevski

Η διαδρομή διαφυγής του καταζητούμενου Gruevski

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το πάζλ για τον τρόπο που διέφυγε στην Ουγγαρία ο καταζητούμενος, πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Nikola Gruevski. Υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Gruevski εισήλθε στη χώρα, από την πΓΔΜ, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου,  με αυτοκίνητο της ουγγρικής πρεσβείας στα Τίρανα και συνοδευόμενος από δύο διπλωμάτες της Ουγγαρίας. Την ίδια μέρα εγκατέλειψε τη χώρα από την συνοριακή διάβαση  Hani i Hotit– Murićan και μπήκε στο Μαυροβούνιο. Η αστυνομία του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε ότι ο Gruevski εισήλθε στη Χώρα στις 19:20 το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να αναφέρει προς τα πού κατευθύνθηκε.

Από αυτό το σημείο το πάζλ συμπληρώνεται με πληροφορίες του Τύπου. Η έγκυρη εφημερίδα Vijesti της Πονγκόριτσα αποκαλύπτει ότι ο καταζητούμενος Gruevski στο Μαυροβούνιο άλλαξε αυτοκίνητο και συνεπιβάτες. Επιβιβάστηκε σε όχημα της ουγγρικής Πρεσβείας στην Ποντγκόριτσα με πινακίδες κυκλοφορίας 55Α 05 και συνοδευόταν από τον Γραμματέας Α΄ της πρεσβείας, Casar Jozef Zoltan και τον πρόξενο Feledzazi Shaba. Με αυτό το αυτοκίνητο εγκατέλειψε το Μαυροβούνιο στις 22:16 της Κυριακής από την συνοριακή διάβαση Dobrakovo και εισήλθε στη Σερβία.

Από το σημείο αυτό δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση διότι οι σερβικές αρχές τηρούν περίεργη σιωπή . Ο σερβικός Τύπος, που ασχολείται εκτενώς με το θέμα αναφέρει ωστόσο ότι ο Gruevski διέσχισε τη Σερβία με το διπλωματικό όχημα και πέρασε στην Ουγγαρία από την συνοριακή διάβαση Horgosh στις 05:00 τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου./IBNA