Η Βουλγαρία περιορίζει την πρόσβαση στα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα λόγω  αύξησης της παράνομης μετανάστευσης

Η Βουλγαρία περιορίζει την πρόσβαση στα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα λόγω  αύξησης της παράνομης μετανάστευσης

Η Βουλγαρική συνοριοφυλακή επέβαλε προσωρινό περιορισμό στους πολίτες που εισέρχονται στις περιοχές κατά μήκος του ποταμού Έβρου (Μαρίτσα)  στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα για λόγους ασφαλείας, δεδομένης της πρόσφατης αύξησης της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή, δήλωσε η Συνοριακή Αστυνομία.

Η Συνοριακή Αστυνομία δήλωσε ότι λόγω της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, πραγματοποιήθηκε ειδική αστυνομική επιχείρηση.

Τους τελευταίους μήνες, οι προσπάθειες των μεταναστών να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα στην περιοχή ήταν σημαντικά υψηλότερες από ότι το αντίστοιχο διάστημα το 2017.

Στην περιοχή όπου η Συνοριακή Αστυνομία έχει έδρα στο Novo Selo, η αύξηση ήταν πάνω από τέσσερις φορές, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο αριθμός των μεταναστών που διέσχισαν παράνομα την περιοχή από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο ήταν 2278, σε σύγκριση με 520 τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2017, δήλωσε η συνοριακή αστυνομία.

Σύμφωνα με την Συνοριακή Αστυνομία οι επιχειρήσεις γίνονται δύσκολες λόγω της παρουσίας πολιτών στην φυλασσόμενη περιοχή. Στόχος του προσωρινού περιορισμού είναι να αποφευχθούν τα περιστατικά και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, ανέφερε η δήλωση.

Οι περιορισμοί θα αρθούν όταν η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως για αυτό. Η Συνοριακή Αστυνομία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν παράνομες διαβάσεις. / IBNA

(Φωτογραφία: Βουλγαρική Συνοριακή Αστυνομία)