Η Βουλγαρία ανοίγει νέο τμήμα 24 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Struma

Η Βουλγαρία ανοίγει νέο τμήμα 24 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Struma

Επιπλέον 23,6 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου Struma μεταξύ Kresna και Sandanski, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, ανοίγει στις 17 Δεκεμβρίου 2018, δήλωσε η Βουλγαρική Υπηρεσία Οδικής Υποδομής.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον κρατικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών και Μεταφορικών Υποδομών 2014-2020.

Στην επίσημη τελετή θα συμμετάσχουν η υπεύθυνη για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τα Δημόσια Έργα Petya Avramova, ο υπουργός Μεταφορών Rossen Zhelyazkov, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Οδικών Υποδομών Svetoslav Glosov, μέλη του Κοινοβουλίου, δήμαρχοι και άλλοι.

Το τμήμα περιλαμβάνει τρεις οδούς – Kresna, Strumyani και Sandanski, 25 μεγάλες εγκαταστάσεις όπως γέφυρες και μια υπευψωμένη διάβαση πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή Σόφια – Kulata.

Ο ανάδοχος είναι η κοινοπραξία της GBS Infrastructure, Putstroy 92, Glavbolgastroy και Geostroy και η αξία της σύμβασης είναι κοντά στα 281 εκατομμύρια λέβα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η σύμβαση επίβλεψης κατασκευής χορηγήθηκε στην Putinvestinzhering, αξίας 3,5 εκατομμυρίων Leva με ΦΠΑ.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινητόδρομου Struma, από το Daskalovo έως τα σύνορα με την Ελλάδα, είναι 150χλμ.

Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί μέρος του Διαδρόμου Ανατολικού Μεσογειακού Διαδρόμου, που συνδέει το Vidin με τα Kulata και συνεχίζεται προς την Ελλάδα. Αυτός ο δρόμος χρησιμοποιείται επίσης ως η βραχύτερη διαδρομή μεταξύ της Δυτικής, Ανατολικής Ευρώπης και του Αιγαίου, καθώς και ως σύνδεση μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Ένα άλλο τμήμα, από το Blagoevgrad μέχρι το Krupnik, κατασκευάζεται  για 12,6 χλμ. / ΙΒΝΑ

(Φωτογραφία: Οργανισμός Οδικής Υποδομής)