Η αντιπολίτευση του Κοσσυφοπεδίου απαιτεί νέες εκλογές

Η αντιπολίτευση του Κοσσυφοπεδίου απαιτεί νέες εκλογές

Η αντιπολίτευση στο Κοσσυφοπέδιο ζήτησε τη διοργάνωση νέων κοινοβουλευτικών εκλογών και τη δημιουργία μιας «νόμιμης κυβέρνησης» που θα συνεχίσει το διάλογο για την εξομάλυνση των δεσμών με τη Σερβία.

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου, Isa Mustafa, ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της χώρας, Hashim Thaci, να εγκαταλείψει την ιδέα της διόρθωσης των συνόρων.

«Το LDK δεν θα δεχτεί ποτέ το ζήτημα της επικράτειας να είναι μέρος αυτού του διαλόγου. Είναι ευθύνη του κυβερνώντος συνασπισμού να βρει μια λύση προκειμένου να διατηρήσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, η οποία είναι και ο στρατηγικός μας σύμμαχος. Πριν όμως διεξαχθεί ο διάλογος, πρέπει να διεξαγάγουμε νέες εκλογές για να εξασφαλίσουμε μια νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε ο Mustafa.

Το LDK λέει επίσης ότι είναι έτοιμο να γίνει μέρος μιας ευρείας κυβέρνησης που θα δώσει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου στις συνομιλίες με τη Σερβία.

Ο νομοθέτης του LDK, Lumir Abdixhiku, λέει ότι το κόμμα του αποδέχεται την ιδέα μιας κυβέρνησης ευρείας βάσης, ωστόσο η διεξαγωγή νέων εκλογών θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Πρόσφατα, η διεθνής κοινότητα ζήτησε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και ενότητα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να επιτευχθεί τελική συμφωνία με τη Σερβία./IBNA