Η αντιπολίτευση στην Αλβανία θέτει τώρα οικονομικές απαιτήσεις

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία θέτει τώρα οικονομικές απαιτήσεις

Αντί να ασκεί πολιτική πίεση στην κυβέρνηση, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πλέον επιστρέψει στις κατηγορίες και τις οικονομικές του απαιτήσεις. Σε μια συνάντηση που πραγματοποίησε στην Κορυτσά ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Lulzim Basha, ανέφερε μια σειρά οικονομικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουν σήμερα οι Αλβανοί πολίτες. Για τον Basha, μια κατάσταση όπου το κράτος χρησιμεύει ως μηχανισμός κλοπής δεν είναι αποδεκτή.

«Kάθε χρόνο, όλα γίνονται όλο και χειρότερα. Οι φόροι αυξήθηκαν, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε, το ίδιο και η τιμή των καυσίμων. Οι άνθρωποι έχουν λιγότερα χρήματα για να αγοράσουν πράγματα», είπε ο Basha. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος μίλησε επίσης για το τι θεωρεί ως την καλύτερη λύση για τη χώρα: την οικονομική πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος. “Τα μέτρα μας για τις μικρές επιχειρήσεις θα έχουν άμεση επίπτωση: τη μείωση της τιμής των καυσίμων κατά 300 lek ανά λίτρο, τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 20%, απαλλαγή από ΦΠΑ των επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των 14 εκατ., και την εφαρμογή ενός ενιαίου φόρου 0,5% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών “, δήλωσε ο ηγέτης Basha.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του DP ζήτησε επίσης από τους πολίτες της Κορυτσάς να ξεσηκωθούν εναντίον του ατόμου που, σύμφωνα με τον ίδιο, εμποδίζει την οικονομική ευημερία για κάθε νοικοκυριό στη χώρα. Ως εκ τούτου, ζήτησε από αυτούς να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της 16ης Μαρτίου, προσφέροντας μια πραγματική ευκαιρία για αλλαγή στην Αλβανία.

«Για να τερματιστεί αυτή η αδικία, θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους να βρίσκεστε στα Τίρανα στις 16 Μαρτίου. Αυτή η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει ανθρώπους, αλλά εγκληματίες και ολιγάρχες. Η Αλβανία μας καλεί να διαμαρτυρηθούμε και θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους σ’ αυτό το ιστορικό γεγονός. Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη μέχρι να κερδίσουμε», δήλωσε ο ηγέτης των δημοκρατικών./ibna