Η Αλβανία έχει ενδιαφέρον να δει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της ΕΕ

Η Αλβανία έχει ενδιαφέρον να δει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της ΕΕ

Η Αλβανία εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Προέδρου της Αλβανίας, Ilir Meta συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Ahmed Aboul Gheit.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο πρόεδρος Meta εξήρε την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αλβανίας και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος Meta συνεχάρει τον Ahmed Aboul Gheit για την επιτυχή διεξαγωγή της Α’ Συνόδου Κορυφής μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο σε μια μελλοντική συνεργασία.

“Ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, η Αλβανία επιθυμεί μια ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της ΕΕ”, δήλωσε ο πρόεδρος Meta.

Ο Πρόεδρος Meta ενημέρωσε επίσης τον Ahmet Aboul Gheit για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων./ΙΒΝΑ