ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα και Ρωσία θα επισκεφθεί ο Νίκος Κοτζιάς.

ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα και Ρωσία θα επισκεφθεί ο Νίκος Κοτζιάς.

Σημαντικές επαφές θα έχει το επόμενο διάστημα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΠΕΞ, θα επισκεφθεί μέσα στο Μάιο τις ΗΠΑ όπου θα έχει συναντήσεις με τη νέα ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και τον Mike Pompeo, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου John Bolton και άλλους αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά, στο τέλος Μαίου θα μεταβεί στην Γερμανική πρωτεύουσα για να συναντήσει τον νέο ΥΠΕΞ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Heiko Josef Maas.

Στο τέλος του καλοκαιριού, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Κινέζου ομολόγου του Wang Yi. Στο πρόγραμμα του Νίκου Κοτζιά υπάρχει και η επίσκεψη του στη Μόσχα όπου θα έχει επαφές με τον ομόλογο του Sergey Lavrov.

Στις 3 και 4 Μαΐου ο Νίκος Κοτζιάς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται η 3η υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔ της Μακεδονίας για τη διασυνοριακή συνεργασία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών.

Τέλος την Δευτέρα 7 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Κύπρου και Αρμενίας./ΙΒΝΑ