Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κοινοβούλιο είναι το μόνο μέρος για πολιτικό διάλογο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κοινοβούλιο είναι το μόνο μέρος για πολιτικό διάλογο

Για άλλη μια φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε τη θέση του σχετικά με την πολιτική σταθερότητα και τον διάλογο μεταξύ των πλευρών στην Αλβανία, μακριά από πράξεις βίας και υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

“Το αλβανικό κοινοβούλιο πρέπει να είναι το μόνο μέρος για πολιτική συζήτηση”. Αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη χθες από την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας, Monica Macovei. Αυτό το μήνυμα φαίνεται να ενισχύει τη δήλωση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ειδική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. “Πιστεύω ακράδαντα ότι η Αλβανία σημειώνει πρόοδο στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ και στην υλοποίηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της ΕΕ”, ανέφερε επίσης. Αλλά, σύμφωνα με αυτήν, δυστυχώς, οι τελευταίες ενέργειες της αντιπολίτευσης απειλούν το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και στέλνουν το λάθος μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους.

“Η επίθεση Που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στα δημόσια θεσμικά όργανα και η γλώσσα μίσους που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι απαράδεκτες για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία. Αυτό αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η χώρα είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, η οποία αναμένει την απόφαση εάν θα ανοίξει ή όχι τις ενταξιακές συνομιλίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν προδώσει τους ψηφοφόρους τους εγκαταλείποντας τις κοινοβουλευτικές εντολές τους». Η Macovei δήλωσε ότι «έχουν αποδείξει ότι η αντιπολίτευση δεν εργάζεται για να φέρει την Αλβανία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και σύμφωνα με αυτήν, αυτό είναι κάτι που κάνει η κυβέρνηση Rama. “Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη μεταμόρφωση του δικαστικού συστήματος στη χώρα. Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης έχει δώσει απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος”, πρόσθεσε.

“Μετά τις γενικές εκλογές του 2017 και τις εκθέσεις του ΟΑΣΕ/ODIHR και άλλων παρατηρητών από χώρες μέλη της ΕΕ, θεωρούμε το αλβανικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση απολύτως νόμιμα”, κατέληξε στο συμπέρασμα της δήλωσής της, υπονοώντας ότι το όργανο που εκπροσωπεί δεν έχει αλλάξει τη θέση της σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία./ΙΒΝΑ