Επτά τζιχαντιστές μαχητές συνέλαβαν οι αρχές της ΠΓΔ της Μακεδονίας

Επτά τζιχαντιστές μαχητές συνέλαβαν οι αρχές της ΠΓΔ της Μακεδονίας

Επτά άτομα, τα οποία πιστεύεται ότι πολέμησαν στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, συνέλαβε η αστυνομία της ΠΓΔ της Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας από 23 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο χωριστές υποθέσεις, που χρονολογούνται από το 2015 και το 2016, για συμμετοχή στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ. Αν βρεθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Οι περισσότεροι από τους Αλβανούς που αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΠΓΔ της Μακεδονίας, ο οποίος ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μουσουλμάνοι, όμως υιοθετούν μια μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ.

Οι αρχές της ΠΓΔ της Μακεδονίας εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 πολίτες τους πολεμούν στα πεδία μάχης της Συρίας και του Ιράκ και μέχρι τώρα περίπου 20 έχουν σκοτωθεί.

Ορισμένοι δυτικοί διπλωμάτες υποστηρίζουν πως αυτοί που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ μπορεί να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια στα Βαλκάνια./ΙΒΝΑ