Επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση μέσω… Καράκας

Επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση μέσω… Καράκας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση με “άρωμα” Βενεζουέλας, με αφορμή την ολιγόωρη παραμονή κυβερνητικού αεροπλάνου της Βενεζουέλας για ανεφοδιασμό και τεχνικό έλεγχο στην Αθήνα.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό εξωτερικών του Nikolas Maduro, Jorge Alberto Arreaza προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προκειμένου να ανεφοδιαστεί, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Έπειτα από δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο που έθεταν ερωτήματα για το εαν υπήρξε μυστική συνάντηση του Βενεζουελάνου υπουργού με Έλληνες αξιωματούχους, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δόθηκε άδεια προσγείωσης, επισημαίνοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στο Καράκας πως η κυβέρνηση Maduro μεταφέρει παράνομα χρυσό και συγγενείς αξιωματούχων.

Δεν υπήρξε συνάντηση με κανέναν πλην των επιτετραμμένων επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Για “θεωρίες συνωμοσίας” έκανε λόγο η κυβέρνηση, ενώ με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για προσγείωση με στόχο τον ανεφοδιασμό και πως είχε κατατεθεί σχέδιο πτήσης. Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως με αίτημα της πρεσβείας στην Αθήνα διατέθηκε η αίθουσα VIP του αεροδρομίου όπου ο Jorge Arreaza δεν πραγματοποίησε καμία συνάντηση πέραν των επιτετραμμένων.

“Βλακώδες ότι ο υπουργός εξωτερικών μεταφέρει χρυσό” σχολιάζει ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρέσβης της Βενεζουέλας που υπογράμμισε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών ανεπίσημα καθώς όπως τόνισε δεν ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Jose Guerra, εξέφρασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ την εκτίμηση ότι αυτό το γεγονός σχετίζεται με την μεταφορά χρυσού.

“Είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα”, σχολίασε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρέσβης της Βενεζουέλας  στην Αθήνα Freddy Jesus Torres.

Επιστολή της Ν.Δ. στην Mogherini

Να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της για στενές σχέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση Maduro επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη να δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στο ζήτημα. Η Μαρία Σπυράκη έστειλε επείγουσα ερώτηση στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini, ζητώντας να πληροφορηθεί αν η στάση του αεροσκάφους της κυβέρνησης Maduro στην Αθήνα συνάδει με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του καθεστώτος στη Βενεζουέλα.

Από την Αθήνα υπογραμμίζουν πως ο Jorge Arreaza συμμετείχε λίγες ημέρες πριν το περιστατικό, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Γενεύη καταρρίπτοντας τα ερωτήματα της Ν.Δ. ως “αστεία” και “θεωρίες συνωμοσίας”. Υπογραμμίζουν δε ότι εκτός από την Ελλάδα, πριν την επίσκεψη στην Ελβετία είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη στάση για ανεφοδιασμό στην Πορτογαλία./IBNA