Ενεργοποιείται το «Μεταφορικό Δακτυλίδι» συνδυασμένων μεταφορών στα Βαλκάνια

Ενεργοποιείται το «Μεταφορικό Δακτυλίδι» συνδυασμένων μεταφορών στα Βαλκάνια

Με το βλέμμα στην εμβάθυνση της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών, οι ηγέτες της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Βουλγαρίας Boiko Borissov, της Ρουμανίας  Vasilica-Viorica Dăncilă και της Σερβίας Aleksandar Vucic συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη για την 4η Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των τριών ηγετών, συζητήθηκε εκτενώς η Συμφωνία των Πρεσπών και η σημασία της για την περιοχή.

Επιπροσθέτως συζητήθηκε η πρωτοβουλία των 16+1 που θα λάβει χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 7 Ιουλίου, καθώς και η Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια που πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 10 Ιουλίου στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας του Βερολίνου».

Την ελληνική πλευρά που θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην πρωτοβουλία 16+1 θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το σημαντικότερο σημείο της σημερινής Συνόδου, ήταν η παρουσίαση από τους Υπουργούς Μεταφορών ενός σχεδίου για τη δημιουργία ενός «Μεταφορικού δακτυλιδιού» συνδυασμένων μεταφορών που θα συνδέει τις τέσσερεις χώρες.

Οι τέσσερεις ηγέτες αποφάσισαν επίσης οι επόμενες σύνοδοι θα γίνουν τον Σεπτέμβρη στη Βάρνα της Βουλγαρίας και τον Δεκέμβρη στο Βελιγράδι της Σερβίας. /ΙΒΝΑ