Ενέργεια και Συριακό συζήτησαν Erdogan και Putin

Ενέργεια και Συριακό συζήτησαν Erdogan και Putin

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής G20 που πραγματοποιείται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, επικεντρώθηκε στα διμερή θέματα, την διεύρυνση της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών καθώς και στα περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στο Συριακό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις τόνισε την σημασία του Turkish Steam, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανάληψης της τετραμερούς για το Idlib σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε κι αυτός στον Turkish Stream καθώς η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειακών συμφερόντων όλης της Ευρώπης.

«Η Τουρκία για ακόμη μία φορά, επιβεβαίωσε την ανεξαρτησία της εξωτερικής της πολιτικής, αλλά και την αξιοπιστία της ως εταίρου» επεσήμανε ο Putin. Ο Ρώσος πρόεδρος τέλος, δεν απέκλεισε Μόσχα και Άγκυρα να αναπτύξουν και άλλα πεδία διμερούς συνεργασίας./IBNA