Ελλάδα: Εν αναμονή επιπλέον 2 εκατομμυρίων τουριστών το 2018

Ελλάδα: Εν αναμονή επιπλέον 2 εκατομμυρίων τουριστών το 2018

Ιδιαιτέρως θετική αναμένεται να είναι και η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο και μάλιστα παρά τις ανησυχίες που δημιουργούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η άνοδος αγορών όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Βόρειας Αφρικής.

Είναι δε ενδεικτικός της καλής προοπτικής που προδιαγράφεται από το γεγονός των 3,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικών θέσεων που έχουν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι, οι οποίες οδηγούν παράγοντες του χώρου στην εκτίμηση πως θα αποτυπωθούν σε 1 έως 2 εκατ. επιπλέον επισκέπτες φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προγραμματισμένες θέσεις από τη Γερμανία σημειώνουν αύξηση 45%, με τον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της χώρας, TUI, να εκτιμά ως πιθανότερο σενάριο μια αύξηση της τάξης του 15% των Γερμανών τουριστών το 2018 στη χώρα μας.

Η Ελλάδα, την ίδια στιγμή, εμφανίζεται να έχει κατοχυρώσει τη θέση της ως παγκόσμιος προορισμός, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ Ιntelligence, συγκαταλέγεται ήδη στους 10 κορυφαίους προορισμούς που προτιμούν οι ταξιδιώτες, από τις 16 μεγαλύτερες τουριστικές αγορές. Εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση, και η Ρωσία, όπου βρίσκεται στην 11η θέση.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βρίσκεται στους κορυφαίους 5 προορισμούς της Μεσογείου για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το σύνολο των μεγάλων αγορών, με μόνη εξαίρεση τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εντόπισε ως μεγαλύτερη απειλή αυτή τη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας πως οι αναφορές σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προσφέρονται για σπέκουλα η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλά και από διάφορους…. / ΙΒΝΑ