Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά 15-16 Μαρτίου

Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά 15-16 Μαρτίου

Στο πλαίσιο των 20 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, πραγματοποιείται ένα πολύ ενδιαφέρον διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο με τίτλο «Ελληνική Ενεργός Εξωτερική Πολιτική στον 21 αιώνα».

Το Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο γίνεται προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και θα λάβει χώρα στην αίθουσα Κρανιδιώτη του ΥΠΕΞ από τις 15 έως 16 Μαρτίου 2019.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες καθώς ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov και οι πρώην ΥΠΕΞ Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, Αλβανίας Ditmir Bushati και Βουλγαρίας Daniel Mitov.

Στο διήμερο συνέδριο θα υπάρχουν οι ενότητες προς συζήτηση «Ανατολική Μεσόγειος και Ενεργειακά Κέντρα», «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρωτοβουλίες και δράσεις. Στόχοι και Πολιτικές», «Ελλάδα και Μεγάλες Δυνάμεις», «Ανατολική Μεσόγειος, Αλλαγές και Προοπτικές» και «Μετασχηματισμός στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Ο ομότιμος καθηγητής και πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα τιμηθεί από τον Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκη και θα απευθυνθεί ως κεντρικός ομιλητής στο κλείσιμο του διήμερου Συνεδρίου με θέμα: «”Τέσσερα χρόνια ενεργής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: μια ανασκόπηση και ένα σχέδιο»./ΙΒΝΑ