Δια νόμου αποδίδονται 820 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά στους ένστολους

Δια νόμου αποδίδονται 820 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά στους ένστολους

Με νόμο που θα κατατεθεί αύριο στην βουλή θα επιστραφούν στους ένστολους  820 εκατομμύρια από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορία στο Μέγαρο Μουσικής.  Πρόκειται για μια πράξη “ένδειξης σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς”, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για το πρώτο από τα θετικά μέτρα που  θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση μέσα στον μήνα τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο οπότε θα ακολουθήσει η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δεν απειλείται

Στην ομιλία του προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αεροπορίας ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως η  Ελλάδα σε μια εποχή πολλαπλών εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων έχει ανακτήσει ξανά το κύρος και το ρόλο που της αρμόζει, “πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, πρωτοπόρος δύναμη για τη συνεργασία και τη σταθερότητα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή”. Κάτι που αποτελεί όπως επισήμανε, στρατηγική επιλογή τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. “Δεν παρασύρεται σε διενέξεις. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας με τις χώρες που συνορεύει. Δεν απειλεί κανένα αλλά δεν απειλείται και από κανένα”, τόνισε./IBNA