Δεν έγινε μέλος της Interpol το Κοσσυφοπέδιο.

Δεν έγινε μέλος της Interpol το Κοσσυφοπέδιο.

Το Κοσσυφοπέδιο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους που θα το καθιστούσαν μέλος της Ιντερπόλ καθώς 68 κράτη ψήφισαν υπέρ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Interpol, 51 κράτη ψήφισαν κατά ενώ 16 απείχαν. Το Κοσσυφοπέδιο χρειαζόταν τα δύο τρίτα των ψήφων.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου εξέφρασε τη βαθιά της απογοήτευσή για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να γίνει μέλος αυτής της διεθνούς αστυνομικής οργάνωσης που καταπολεμά το διεθνές έγκλημα.

“Η εκστρατεία που διεξήχθη από τη Σερβία έδειξε ότι είναι αντίθετη με την ιδέα της ομαλοποίησης των σχέσεων της με το Κοσσυφοπέδιο”, δήλωσε η κυβέρνηση της Πρίστινα.

Αυτή η αποτυχία σηματοδότησε άλλη μια ήττα στη διπλωματική μάχη του Κοσσυφοπεδίου κατά της Σερβίας στις διαδικασίες προσχώρησης της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.

Εν τω μεταξύ, το Κοσσυφοπέδιο υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ιντερπόλ το 2010 και επανέλαβε την αίτηση αυτή πέντε χρόνια αργότερα. Το 2017, το Κοσσυφοπέδιο είχε παραιτηθεί από τον στόχο του να γίνει μέλος του οργανισμού λόγω της ανεπαρκούς υποστήριξης που είχε. / IBNA