Βερολίνο: Η Merkel στηρίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα

Βερολίνο: Η Merkel στηρίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel είχε εχθές ο πρωθυπουργός της πΓΔ της Μακεδονίας, Zoran Zaev.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της πΓΔ της Μακεδονίας για ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ατλαντικής προοπτικής της χώρας.

«Η Καγκελάριος Merkel επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιτευχθείσα συμφωνία ανάμεσα στην Μακεδονία και την Ελλάδα, η οποία επιλύει την πολυετή διαφορά που αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.  Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίστηκε από κοινού ότι το δημοψήφισμα αποτελεί κορυφαία δημοκρατική πράξη και αντανάκλαση της απόφασης των πολιτών για το μέλλον της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔ της Μακεδονίας ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η κυβέρνησή του «είναι έντονα προσηλωμένη στην διαμόρφωση δίκαιων, δημοκρατικών και διαφανών συνθηκών για την υλοποίηση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών».

Το δημοψήφισμα στην πΓΔ της Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση του Zoran Zaev.