Αυτό που βλέπετε δεν είναι λαϊκή εξέγερση, λέει ο Edi Rama

Αυτό που βλέπετε δεν είναι λαϊκή εξέγερση, λέει ο Edi Rama

«Θα ήθελα να σας πω ότι αυτό που βλέπετε σήμερα στην Αλβανία δεν είναι μια λαϊκή εξέγερση». Αυτό δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός Edi Rama σε μια συνέντευξη για την ιταλική τηλεοπτική εκπομπή που ονομάζεται “Porta a Porta”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. «Αυτό που βλέπετε σε αυτές τις εικόνες είναι μόνο μια μικρή περίμετρος των Τιράνων”, δήλωσε ο Rama αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης επεσήμανε επίσης τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση, καθώς και την καταπολέμηση της κάνναβης. Για τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε εκθέσεις που δημοσίευσε η ιταλική Guardia di Finanza. «Το 2013, υπήρχαν 400 χιλιάδες στρέμματα γης που καλλιεργούνταν με κάνναβη. Το 2018, υπήρχαν μόνο 0,8 στρέμματα», δήλωσε ο Rama.

O αρχηγός της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. «Σήμερα, ο όγκος συναλλαγών μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ ετησίως. Η Αλβανία εξάγει προϊόντα στην Ιταλία αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Rama στην ιταλική τηλεόραση./ΙΒΝΑ