Απευθείας στα Σκόπια από την Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς στις 22 Μαρτίου

Απευθείας στα Σκόπια από την Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς στις 22 Μαρτίου

Κλείδωσε το πρώτο απευθείας αεροπορικό διήμερο ταξίδι του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια από την Αθήνα για τις 22 και 23 Μαρτίου.

Η ημερομηνία διέρρευσε από κύκλους του ΥΠΕΞ της πΓΔ της Μακεδονίας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πιέζοντας έμμεσα για την ανακοίνωση της ημερομηνίας, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την πΓΔ της Μακεδονίας, ώστε να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια της Συνόδου στις 11-12 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μαρτίου, ο Νίκος Κοτζιάς, με πολυπληθή αποστολή και δημοσιογράφων θα απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων. Θα είναι η πρώτη απευθείας πτήση ελληνικού αεροσκάφους στα Σκόπια μετά από 12 χρόνια, καθώς η μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος», έκανε «απαγορευτικές» τις απευθείας πτήσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔ της Μακεδονίας Nikola Dimitrov θα παραθέσει δείπνο εργασίας στον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά και στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Την Παρασκευή ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Gjorge Ivanov, τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev, τον κυβερνητικό εταίρο Πρόεδρο του DUI Ali Ahmeti και τον Πρόεδρο του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski./ΙΒΝΑ