Απάντηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Αλβανία στις δηλώσεις των βουλευτών του ΕΚ

Απάντηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Αλβανία στις δηλώσεις των βουλευτών του ΕΚ

«Μη ζητάτε κάτι που δεν θα δεχόσασταν για τον λαό σας». Αυτή ήταν η δήλωση του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, σε απάντηση της επίσημης δήλωσης της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Shkodra, ο Basha επανέλαβε εκ νέου το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πορεία της. “Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι για να φέρουμε ευρωπαϊκές αξίες στην Αλβανία”, είπε.

Συνεχίζοντας, ο ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος εξαπέλυσε σωρεία κατηγοριών εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, απευθυνόμενος σε μερικές ερωτήσεις προς τους ευρωβουλευτές. “Θα ζητούσατε από τους ανθρώπους σας να αποδεχθούν έναν Πρωθυπουργό που έχει σχέσεις με τους εγκληματίες, αντί να εργάζεται για τον λαό; Θα δεχόσαστε την οικονομική δυστυχία, τη φτώχεια και τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη χώρα; Κανείς δεν θα ήθελε αυτό για τους δικούς τους λαούς», είπε υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι η σειρά της αντιπολίτευσης να κάνει μια θυσία και να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές αξίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης «η πόρτα της ολοκλήρωσης έχει κλείσει από τη διαφθορά και τους δεσμούς της κυβέρνησης με εγκληματίες». “Το ταξίδι μας στην Ευρώπη ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το ταξίδι ήταν επώδυνο και απαιτούσε μεγάλες θυσίες! Η θυσία μας στοχεύει στην αποκατάσταση των ευρωπαϊκών αξιών στην Αλβανία και ανοίγει την πόρτα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτή η ενσωμάτωση είναι αδύνατη λέγοντας ψέματα», τόνισε./IBNA