Αντιπρόεδρος Τουρκίας: «Η Ελλάδα είναι κακομαθημένη από την Ε.Ε»

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: «Η Ελλάδα είναι κακομαθημένη από την Ε.Ε»

«Δεν υποχωρούμε από το Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο»

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay στην ομιλία του  στο τουρκικό Κοινοβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 αναφέρθηκε και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής όπου έδωσε έμφαση στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

«Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η Κύπρος, το Αιγαίο και το θέμα του  μοιράσματος  των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο το οποίο εντείνεται το τελευταίο διάστημα.. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά και να τονίσω πως η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω ούτε από τα συμφέροντα της στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο ούτε στο θέμα των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος αντιπρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε πως  «κυρίως η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά που έχουν κακομάθει από την Ε.Ε, πρέπει να καταλάβουν πως η Τουρκία σίγουρα  δεν θα επιτρέψει σε κανένα βήμα που θα γίνει εναντίον των τουρκοκυπρίων. Την αποφασιστικότητα μας για το θέμα αυτό, τη δείχνουμε και με την διπλωματία και με την στρατιωτική μας ισχύ και με την ενεργειακή μας πολιτική και θα συνεχίσουμε να τη δείχνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα»./IBNA