Αντιπολίτευση σε διαμαρτυρία, το SP διεξάγει συναντήσεις πριν από τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές

Αντιπολίτευση σε διαμαρτυρία, το SP διεξάγει συναντήσεις πριν από τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές

Το DP και το SMI ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει τις συναντήσεις με υποστηρικτές πριν από τις εκλογές της 30ής Ιουνίου

Η πλειοψηφία αποφάσισε να αψηφήσει την αντιπολίτευση. Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί μετά την περιοδεία που ξεκίνησε η πλειοψηφία στη χώρα πριν από τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές της 30ης Ιουνίου. Αυτή η πολιτική δράση έρχεται σε μια εποχή που η αντιπολίτευση αποφάσισε να εγκαταλείψει τις κοινοβουλευτικές εντολές της, να συνεχίσει τη σειρά διαμαρτυριών που έχουν ήδη ξεκινήσει και να ανακοινώσει πολιτική ανυπακοή.

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία στέλνει έμμεσα μηνύματα στην αντιπολίτευση. Αυτό συνέβη χθες όταν ο πρωθυπουργός Edi Rama εμφανίστηκε μαζί με τον δήμαρχο του Δυραχείου, Vangjush Dako, ο οποίος κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για διαφθορά. Πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha δήλωσε δημοσίως ότι η σύλληψη του Vangjush Dako αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη πλευρά, οι σοσιαλιστές πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση στη Σκόντρα, όπου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ditmir Bushati ζήτησε διάλογο μεταξύ των πλευρών. Ο Bushati δήλωσε επίσης ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν ληφθεί για τις επερχόμενες τοπικές κυβερνητικές εκλογές.

“Συζητήσαμε για τα βήματα που παίρνουμε για να επιλέξουμε το σωστό ποιος θα μας κάνει να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και επίσης συζητήσαμε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις”, σχολίασε ο Bushati σε αυτή τη συνάντηση.

Οι εκλογές ήταν επίσης στο επίκεντρο συναντήσεων που διεξήχθησαν στη Δίβρη και την Κορυτσά

Μέγιστη δέσμευση για τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές. Αυτό είναι που ζήτησε ο υπουργός Άμυνας, Olta Xhacka χθες σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις δομές του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Δίβρη. Όσον αφορά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο Xhacka δήλωσε ότι είναι πρωτοφανές.

Από την άλλη πλευρά, ο σοσιαλιστής βουλευτής Taulant Balla δήλωσε από την Κορυτσά ότι “δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι το 2021”. “Πριν από τις εκλογές του 2021, έχουμε τις εκλογές του Ιουνίου”, πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι με την τελευταία της διαδήλωση, η αντιπολίτευση προσπάθησε να εμποδίσει την ψηφοφορία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και του Ανώτατου Εισαγγελικού Συμβουλίου./ΙΒΝΑ