Αντικυβερνητική διαδήλωση του VMRO αύριο τα απόγευμα στα Σκόπια.

Αντικυβερνητική διαδήλωση του VMRO αύριο τα απόγευμα στα Σκόπια.

Σειρά διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Zoran Zaev σχεδιάζει στην χώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το VMRO-DPMNE

Η πρώτη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου, έξω από τα γραφεία του κόμματος, στο κέντρο των Σκοπίων, και θα ακολουθήσει πορεία έως την έδρα της κυβέρνησης.

Αιχμή της αντικυβερνητικής καμπάνιας του VMRO-DPMNE είναι η πορεία της οικονομίας. «Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Zaev η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα ενώ οι πολίτες είναι τυλιγμένοι στην ανέχεια και στην φτώχεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε αδιευκρίνιστο αριθμό άλλων πόλεων της ΠΓΔΜ, όπως έχει δηλώσει ο αρχηγός του VMRO- DPMNE , Hristijan Mickoski.

Η αυριανή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια συμπίπτει με την επέτειο της σύλληψης δεκάδων βουλευτών και υποστηρικτών της κόμματος για την ανάμειξή τους στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα την Βουλή της χώρας στις 27 Απριλίου του 2017.

Τότε, εκατοντάδες εθνικιστές είχαν εισέλθει στη Βουλή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την εκλογή αλβανόφωνου Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν την δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Zoran Zaev.

Οι διώξεις για την υπόθεση παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Μέλη της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τα κατηγορητήρια ως εργαλείο για άσκηση πιέσεων, ώστε να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που χρειάζεται για την συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών./IBNA