Ανασχηματισμό σε κόμμα και Κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές

Ανασχηματισμό σε κόμμα και Κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές

Εβδομάδα εξελίξεων για την ανανέωση και την ισχυροποίηση τόσο του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Κυβέρνησης συνεργασίας, χαρακτηρίζεται η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι διεργασίες των αλλαγών στο κόμμα και την κυβέρνηση κρίνονται αναγκαίες για την προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού και της κυβέρνησης, στις αυξημένες υποχρεώσεις για την νέα περίοδο που ξεκίνησε με την τυπική λήξη των Μνημονίων.

Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τη Δευτέρα 27 Αυγούστου με στόχο την εκλογή νέου Γραμματέα, τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα στο κόμμα και την κυβέρνηση, καθώς το 2019 είναι εκλογική χρονιά με πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές καθώς και Βουλευτικές).

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έχει θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ  στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια» και θα είναι ο προάγγελος των αλλαγών στην κυβέρνηση καθώς αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, μετακίνηση κυβερνητικών στελεχών στον κομματικό μηχανισμό για να τον ενισχύσει εν’ όψη των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να πάει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μ ένα σχήμα ανανεωμένο και ετοιμοπόλεμο τόσο στο κόμμα όσο και στην Κυβέρνηση. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ να περιγράψει το πολιτικό και οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την πρώτη περίοδο μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, συγκλίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει στο πρόγραμμα στήριξης και ελάφρυνσης επιβαρυμένων κοινωνικών κατηγοριών, στήριξης και προστασίας της εργασίας, βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος αλλά και θεσμικών αλλαγών./ΙΒΝΑ