Αλβανία: Περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης απορρίπτουν το μποϊκοτάζ

Αλβανία: Περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης απορρίπτουν το μποϊκοτάζ

Ο αριθμός των υποψηφίων της αντιπολίτευσης για το κοινοβούλιο που είναι πρόθυμοι να πάρουν τη θέση των συναδέλφων τους που παραιτήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να διεξάγει πρόωρες εκλογές, αυξάνεται μέρα με τη ημέρα.

Ο Alban Zeneli είναι ένας από τους πολλούς που έχει συμφωνήσει σήμερα να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Ο Zeneli βρισκόταν στον κατάλογο της εκλογικής περιφέρειας Κούκες, στη Βόρεια Αλβανία, ενώ στην τελευταία κοινοβουλευτική εντολή υπήρξε και βουλευτής.

Σήμερα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αναμένει να συζητήσει τις εντολές άλλων τεσσάρων βουλευτών της αντιπολίτευσης που συμφώνησαν να μπουν στο κοινοβούλιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η αντιπολίτευση με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη αποφάσισε να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο και να πραγματοποιήσει ένα κύμα διαμαρτυριών για να αναγκάσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διατηρεί δεσμούς με εγκληματίες και για στήσιμο εκλογών. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την απόφαση της αντιπολίτευσης να μποϋκοτάρει το κοινοβούλιο, καταδικάζοντας παράλληλα τις βίαιες διαμαρτυρίες που πρόσφατα διεξήγαγε η αντιπολίτευση./ibna