Αλβανία: Η αντιπολίτευση αποφασίζει να προχωρήσει με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά το ότι η αστυνομία απέρριψε το αίτημα

Αλβανία: Η αντιπολίτευση αποφασίζει να προχωρήσει με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρά το ότι η αστυνομία απέρριψε το αίτημα

Η αστυνομία των Τιράνων αρνείται το αίτημα της αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 Μαρτίου μπροστά στο κοινοβούλιο, η αντιπολίτευση αντιδρά: Αυτή είναι παραβίαση του νόμου!

Η αστυνομία των Τιράνων αρνήθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 Μαρτίου μπροστά από το κτήριο του κοινοβουλίου. “Η διαδήλωση που θέλει να οργανώσει το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου της Αλβανίας. Αυτή η διαμαρτυρία θα εμποδίσει τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της κυβέρνησης να εισέλθουν και να βγουν από αυτές τις εγκαταστάσεις. Θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο και δεν επιτρέπει στο κοινοβούλιο να λειτουργεί κανονικά”, αναφέρει η αστυνομική δήλωση. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την αστυνομία “το αίτημα αδείας για μία τέτοια συγκέντρωση απορρίπτεται”.

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα πρόσθεσε επίσης ότι θα ζητήσει από την αντιπολίτευση να διεξαγάγει τη διαμαρτυρία σε άλλη πιο κατάλληλη θέση.

“Όταν η διαδήλωση αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ασφάλεια, τότε αυτή η διαμαρτυρία δεν επιτρέπεται”, προσθέτει η αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα απάντησε, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να ακυρώσει τη διαμαρτυρία που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στις 5 Μαρτίου μπροστά στο κοινοβούλιο.

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαδήλωση θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί”, ανέφεραν αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, έχουν επίσης προειδοποιήσει την αστυνομία ότι κάθε ενέργεια που μπορεί να αποτρέψει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό θα βαρύνει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παραβιάζετε το νόμο”, καταλήγει η δήλωση του DP./ΙΒΝΑ