Έτοιμος ο Zaev να πάρει πρώτος το διαβατήριο της Βόρειας Μακεδονίας.

Έτοιμος ο Zaev να πάρει πρώτος το διαβατήριο της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι δεν έχει προκαταλήψεις και πιστεύει στις προοπτικές μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις δύο χώρες.

“Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική », δήλωσε ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev σε συνέντευξη στην τηλεόραση Alsat.

Ο Zoran Zaev είναι αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα και στα μέσα Φεβρουαρίου θα επικυρώσει το Πρωτόκολλο για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε ισχύ και ότι όλες οι συνταγματικές αλλαγές και η νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι σε χρήση. Ο Zaev αναμένει να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το Πρωτόκολλο για το ΝΑΤΟ που θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Με το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, οι Πρωθυπουργοί Zaev και Τσίπρας θα συναντηθούν στα Σκόπια ή στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη της Συμφωνίας της Πρέσπας./IBNA